Antena 3 CNN Externe Oamenii cer vecinilor care au COVID să se mute din bloc și îi pârăsc autorităților, în Shanghaiul carantinat

Oamenii cer vecinilor care au COVID să se mute din bloc și îi pârăsc autorităților, în Shanghaiul carantinat

Carantina dură impusă locuitorilor din Shanghai a dus la tensiuni în rândul acestora.

Oamenii cer vecinilor care au COVID să se mute din bloc și îi pârăsc autorităților, în Shanghaiul carantinat
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   10:28

S-a ajuns astfel din nou la certuri între persoane testate negativ la COVID împotriva celor testate pozitiv, scrie Reuters.

Unora nu le-a fost permis accesul în propriile case și au fost îndemnați să stea în hoteluri după ce au ieșit din centrele de carantină, astfel încălcând normele de stat.

O altă femeie din rândul celor veniți din afara țării, care a fost testată pozitiv, a spus că a fost pusă să stea în apartamentul ei, în loc să fie trimisă în carantină centralizată. Vecinii i-au cerut să plece imediat. Aceștia au încercat să o excludă din grupul de comenzi pentru cumpărături și chiar i-au cerut să-și ceară scuze în mod formal.

Un vecin a numit-o ”gunoi străin”, în vreme ce altul răspândea minciuni despre starea ei psihică, iar comitetul rezidențial nu intervenea, spune femeia.

”Am văzut capturi de ecran cu aceștia spunând locatarilor să continue să ceară excluderea mea”, a spus aceasta, adăugând că se va muta cât de curând posibil.

 

 

×
Subiecte în articol: shanghai carantină COVID-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close