Antena 3 CNN Externe Oamenii de știință au descoperit cocaină în toate mostrele de creveți în 15 zone diferite

Oamenii de știință au descoperit cocaină în toate mostrele de creveți în 15 zone diferite

Oamenii de știință au descoperit cocaină în toate mostrele de creveți în 15 zone diferite
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Mai 2019   •   11:47

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au descoperit cocaină în toate mostrele de creveţi testate într-o zonă rurală din estul Angliei. Au fost găsite, de asemena, urme de ketamina, populară ca drog recreaţional în Marea Britanie. 

Descoperirea surprinzătoare a fost făcută de cercetătorii de la King's College din Londra, alături de cei de la Universitatea din Suffolk, care au colectat mostre de creveţi din 15 zone diferite din zona rurală a comitatului Suffolk. 

„Studiile următoare vor determina dacă prezenţa cocainei în animalele acvatice este o problemă specifică doar pentru Suffolk sau dacă este un fenomen mai răspândit în Marea Britanie şi peste hotare”, a declarat Nic Burry, de la Universitatea din Suffolk, citat de The Guardian.  

Studiul a analizat nivelul de micro-poluanţi din creveţii de apă dulce, iar oamenii de ştiinţă s-au arătat surprinşi să facă o asemenea descoperire în zonele rurale  spun că se aşteptau să descopere un astfel de fenomen în zonele urbane, precum Londra, dar în niciun caz în zone izolate sau rurale.

×
Subiecte în articol: oameni de stiinta cocaina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close