"Oamenii foloseau torţe pentru a face lumină". Mai multe regiuni din Crimeea au rămas fără curent electric

de S.T.    |    24 Mar 2014   •   08:00
"Oamenii foloseau torţe pentru a face lumină". Mai multe regiuni din Crimeea au rămas fără curent electric Foto: ziarelive.ro

Mai multe regiuni din Peninsula Crimeea au rămas fără curent electric duminică seara, din motive "necunoscute", au anunţat autorităţile locale proruse, relatează AFP.

La Simferopol, principalul oraş din Crimeea, strada Karl Marx din centrul oraşului era în întuneric, dar şi unul dintre principalele hoteluri din centru. Oamenii foloseau torţe şi telefoane mobile pentru a face lumină.

Premierul separatist prorus din Crimeea Serghii Aksionov a confirmat, într-un mesaj postat pe contul de Twitter, că există probleme în alimentarea cu energie electrică. "Simferopol, Ialta, Kerci şi Feodosia nu au, parţial, electricitate. Motivul este necunoscut", a scris el.

Peninsula Crimeea este alimentată cu apă şi electricitate de către Ucraina. Aksionov a scris duminică, într-un mesaj, că regiunea creează centrale pentru a deveni autonomă în domeniul energiei electrice faţă de Ucraina.

Parteneri
x close