Antena 3 CNN Externe Obama a ajuns la Casa Albă pentru a se întâlni cu Bush

Obama a ajuns la Casa Albă pentru a se întâlni cu Bush

Obama a ajuns la Casa Albă pentru a se întâlni cu Bush
11 Noi 2008   •   00:35

Preşedintele american ales, Barack Obama, a vizitat Casa Albă luni, în ceea ce a fost prima întâlnire post alegeri cu preşedintele George W. Bush, dar şi un moment simbolic al predării puterii în SUA.
Cei doi au avut o discuţie privată de circa o oră în Biroul Oval, unde se presupune că au discutat despre criza financiară globală, războiul din Irak şi Afganistan.
Aceasta a fost prima lor întâlnire după ce Obama a obţinut o victorie clară împotriva candidatului republican John McCain. În campanie, noul preşedinte a atacat frecvent ?politicile greşite? ale lui Bush şi a spus că acesta va avea de răspuns la multe după opt ani în funcţie. De altfel, victoria i-a fost adusă tocmai de promisiunea de schimbare faţă de abordarea nepopulară a actualului preşedinte a chestiunilor economice şi de politică externă.
Cu toate acestea, nu au existat semne evidente de ostilitate între cei doi preşedinţi la întâlnirea de luni,iar Bush şi Obama au mers împreună prin Casa Albă discutând amiabil. Deşi au salutat reporterii nu au făcut declaraţii, îndreptându-se în viteză spre Biroul Oval. În timpul vizitei Laura Bush a făcut turul Casei Albe împreună cu soţia lui Obama.
La încheiera vizitei, Bush l-a condus pe noul preşedinte până la limuzină.
Vizita preşedintelui ales la Casa Albă este o tradiţie americană, dar aceasta are loc de obicei mult mai târziu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Bush Barack Obama Casa Alba
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close