Antena 3 CNN Externe Obama a anunţat retragerea din Afganistan. Sarkozy îi urmează exemplul

Obama a anunţat retragerea din Afganistan. Sarkozy îi urmează exemplul

Obama a anunţat retragerea din Afganistan. Sarkozy îi urmează exemplul
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
23 Iun 2011   •   12:50

Preşedintele Statelor Unite a anunţat, că va începe retragerea trupelor din Afganistan. În concordanţă cu promisiunile făcute, Barack Obama a declarat că, până în vara anului viitor, 33.000 de americani vor reveni în ţară, informează Associated Press.

Până la sfârşitul acestui an, un total de 10.000 de militari vor fi retraşi din zona de conflict din Afganistan, urmând ca restul de peste 20.000 să fie retraşi până în vara anului 2012.

În ciuda retragerilor, aproximativ 70.000 de militari americani vor rămâne în zona de conflict. Despre aceştia, şeful de la Casa Albă susţine că se vor retrage într-un ritm susţinut până la finalul misiunii militare a Statelor Unite în Afganistan, care nu se va încheia până în decembrie 2014.

Pe parcursul conflictului din Afganistan, peste 11.000 de americani au fost răniţi şi au fost înregistrate aproximativ 1.500 de victime.

În urma anunţului făcut de Barack Obama, preşedintele Franţei a anunţat, joi dimineaţă, că va urma exemplul Statelor Unite şi va începe retragerea graduală a militarilor din Afganistan, scrie Reuters.

Nicolas Sarkozy a declarat că trupele trimise în sprijinul Statelor Unite se vor retrage urmând etape similare retragerii militarilor americani.

Zonele controlate de cei aproximativ 4.000 de militari francezi din Afganistan vor fi predate gradual forţelor militare afgane, până la sfârşitul anului 2011.

Armata franceză se află în zona de conflict de la începutul acestui, din 2001, înregistrând 62 de militari ucişi în misiune.





×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close