Antena 3 CNN Externe Obama a colectat 27 milioane dolari pentru inaugurare

Obama a colectat 27 milioane dolari pentru inaugurare

Obama a colectat 27 milioane dolari pentru inaugurare
07 Ian 2009   •   11:15

În pofida perioadei economice nefavorabile, banii continuă să curgă spre preşedintele ales al SUA Barack Obama în scopul finanţării festivităţilor de inaugurare. Comitetul însărcinat cu organizarea evenimentului a colectat peste 27 milioane de dolari din donaţii, se arată pe site-ul web al acestuia. Majoritatea acestei sume a intrat în ultimele trei săptămâni.
Dacă acţiunea continuă în acelaşi ritm, comisia lui Obama nu va avea nici o problemă în a atinge plafonul de 40 de miloane de dolari, adunaţi de George W. Bush pentru ceremonia de învestire a celui de-al doilea mandat. Peste 2.000 de donaţii au venit pentru Obama, din care cel puţin 378 au atins maximul admis- 50.000 dolari. Printre donatorii de top se numără cel mai important finanţator democrat - George Soros, actorii Halle Berry, Jamie Foxx, Sharon Stone şi Samuel L. Jackson, producătorul Jeffrey Katzenberg şi regizorii Ron Howard, George Lucas, Steven Spielberg şi Robert Zemeckis, dar şi fiica creatorului păpuşilor "Muppets".
Oricum, cei care au contribuit cu 50.000 de dolari au acces la toate evenimentele inaugurale printre care şi masa festivă sau balul oficial, dar şi un loc de onoare la depunerea jurmântului.
Comitetul de inaugurare dă publicităţii numele celor care donează peste 200 de dolari, dar refuză bani de la sindicate, corporaţii comitete de acţiune politică, străini şi lobbişti de la Washington.
Printre finanţatori s-au mai numărat directorul Google Eric Schmidt şi alţi cinci angajaţi cu câte 25 mii dolari. De la şase angajaţi Microsoft s-au primit 150.500 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama microsoft Google Sharon Stone
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close