Antena 3 CNN Externe Obama "a forţat" Uniunea Europeană să adopte sancţiuni împotriva Rusiei. Vezi cine spune asta

Obama "a forţat" Uniunea Europeană să adopte sancţiuni împotriva Rusiei. Vezi cine spune asta

Obama "a forţat" Uniunea Europeană să adopte sancţiuni împotriva Rusiei. Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    06 Oct 2014   •   20:53

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov l-a acuzat luni pe președintele american Barack Obama de a fi "forțat" Uniunea Europeană să adopte sancțiuni împotriva Rusiei.

Șeful diplomației de la Moscova a adus în acest sens ca argument declarațiile făcute de vicepreședintele american Joe Biden la 2 octombrie la Harvard, unde a evocat reticențele țărilor UE de a impune măsuri economice împotriva Rusiei.

"Și el (Biden) nici măcar nu și-a cerut scuze pentru declarațiile făcute la Universitatea Harvard asupra faptului că SUA au forțat Uniunea Europeană, împotriva voinței acesteia și în detrimentul intereselor sale economice, să adopte sancțiuni antiruse", a afirmat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la Moscova, după cum relatează AFP.

Într-un discurs ținut la Universitatea Harvard, vicepreședintele Biden a recunoscut că SUA și președintele Barack Obama au exercitat presiuni asupra UE pentru ca aceasta să impună sancțiuni împotriva Rusiei, recunoscând că țările europene nu doreau acest lucru.

De la începutul crizei ucrainene, UE și SUA au introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, acuzată de implicare în conflictul din estul Ucrainei. Moscova a ripostat la aceste măsuri, impunând un embargo la importurile de produse alimentare provenind din țările care au adoptat sancțiuni împotriva sa.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Rusia Serghei Lavrov
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close