Antena 3 CNN Externe Obama a ordonat suspendarea tuturor proceselor în curs la tribunalele de la Guantanamo

Obama a ordonat suspendarea tuturor proceselor în curs la tribunalele de la Guantanamo

Obama a ordonat suspendarea tuturor proceselor în curs la tribunalele de la Guantanamo
Sursa foto: Guantanamo
21 Ian 2009   •   09:40

Noul preşedinte american Barack Obama a ordonat, imediat după depunerea jurământului, suspendarea tuturor proceselor în curs la tribunalele militare excepţionale de la Guantanamo.
Şase indivizi sunt judecaţi în prezent de aceste tribunale, dintre care cinci în legătură cu atentatul de la 11 septembrie, iar cel de-al şaselea pentru uciderea unui militar american în Afganistan.
Procedurile au fost suspendate pentru 120 de zile. Obama a promis că închiderea lagărului de la Guantanamo va fi una din primele sale măsuri după instalarea la Casa Albă.
Ministul român de Externe, Cristian Diaconescu, a anunţat, încă de marţi, că noul preşedinte american ar urma să ia o astfel de decizie.
"Mâine (n.r. miercuri), pare-se că, sub conducerea sa (n.r. Barack Obama), se va emite un prim ordin executiv în ceea ce priveşte pe de-o parte desfiinţarea închisorii de la Guantanamo şi, în al doilea rând, interzicerea torturii ca mijloc de presiune, chiar în condiţiile unor susceptibilităţi de săvârşire a unor acte de terorism", a declarat Cristian Diaconescu, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama Guantanamo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close