Antena 3 CNN Externe Obama a redecorat Biroul Oval de la Casa Albă

Obama a redecorat Biroul Oval de la Casa Albă

Obama a redecorat Biroul Oval de la Casa Albă
Sursa foto: Foto: keetsa.com
01 Sep 2010   •   17:25

Preşedintele american a început să reamenajeze încăperile de la Casa Albă. Obama a schimbat aproape complet Biroul Oval, sala în care îşi desfăşoară activitatea.

După un an şi jumătate de când a devenit preşedinte, Obama şi-a pus, în sfârşit, amprenta pe biroul în care îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi. Cu câteva minute înainte să anunţe sfârşitul operaţiunilor americane din Irak, liderul de la Washington i-a invitat pe jurnalişti în noua încăpere.

Acum, Biroul Oval arată cu totul altfel decât în era Bush. Poate cea mai importantă schimbare constă în dispariţia bustului care îl reprezinta pe fostul premier britanic Winston Churchil. Acesta a fost înlocuit cu unul dintre cei mai cunoscuţi luptători pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, Martin Luther King. În plus, scaunul fostului preşedinte a fost înlocuit cu unul mai clasic şi mai puţin impunător.

Au fost aduse alte canapele, iar măsuţa din faţa lor, considerată a fi demodată, a fost schimbată cu una de marmură.

Nici florile nu au fost pe placul familiei prezidenţiale. În locul lor se află acum un bol cu mere, o invitaţie la viaţa sănătoasă promovată de Prima Doamnă. N-a scăpat nici tapetul. Cel vechi a fost înlocuit cu unul în două nuanţe, considerat mult mai modern. A dispărut până şi covorul, al cărui model a fost proiectat chiar de fosta primă doamnă, Laura Bush.

Rămân, totuşi, tablourile cu Abraham Lincoln şi George Washington, dar şi ceasul sau biroul folosit încă de pe vremea lui John F. Kenedy.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Obama Casa Alba
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close