Antena 3 CNN Externe Obama a vizitat Indonezia, ţara care i-a fost casă timp de patru ani

Obama a vizitat Indonezia, ţara care i-a fost casă timp de patru ani

Obama a vizitat Indonezia, ţara care i-a fost casă timp de patru ani
Sursa foto: Foto: chandrakantha.com
09 Noi 2010   •   23:25

Nici vulcanul Merapi, nici recentul seism care a zdruncinat Indonezia nu l-au putut opri pe Barack Obama să viziteze ţara care i-a fost casă timp de patru ani. Liderul de la Casa Albă a depănat amintiri dar a aranjat şi viitorul: a avut grijă să fie semnate contracte avantajoase pentru firmele americane.

Când a ajuns prima dată în Indonezia, acum 43 de ani, Barack Obama era un un puşti simpatic şi anonim dintr-un avion plin de americani. Astăzi, la Jakarta, Barack Obama a ajuns în calitate de cel mai puternic om din lume adus de cel mai cunoscut simbol al puterii preşedintelui american: Air Force One.

“Când am venit aici prima dată, în 1967, oamenii mergeau cu betchak. Şi, dacă nu foloseau betchak-urile, mergeau cu bemols un fel de taxiuri mici, doar că stăteai în spate şi era foarte înghesuit”, a spus Obama.

Obama a studiat la o şcoală din Jakarta, unde i s-a ridicat şi o statuie. A locuit împreună cu mama, tatăl vitreg şi sora cea mică într-o casă cu două dormitoare din centrul oraşului. Copilul Obama a părăsit Indonezia în 1971. Acum, când a revenit, a fost primit regeşte.

Barack Obama a venit însoţit de o armată de oameni de afaceri, care vor să încheie contracte profitabile în Indonezia. Afară însă, pe străzile Jakartei, o altă armată, de 9.000 de poliţişti, l-a păzit pe preşedintele american, mai ales că s-a aflat în ţara cu cei mai mulţi musulmani. Nu islamiştii i-au făcut însă probleme însă, ci vulcanul Merapi, a cărei erupţie violentă l-a forţat pe Obama să reducă vizita la 24 de ore.

×
Subiecte în articol: Barack Obama indonezia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close