Antena 3 CNN Externe Obama acuzat că doar vorbeşte în cazul dezastrului ecologic din Golful Mexic

Obama acuzat că doar vorbeşte în cazul dezastrului ecologic din Golful Mexic

Obama acuzat că doar vorbeşte în cazul dezastrului ecologic din Golful Mexic
Sursa foto: obama
16 Iun 2010   •   15:41

Preşedintele american este acuzat că nu poate opri scurgerile de petrol din Golful Mexic. Tot mai mulţi oameni din zonă le cer oficialilor să-i tragă la răspundere pe cei de la compania British Petroleum, responsabili pentru producerea catastrofei. În tot acest timp, Barack Obama nu face decât să promită că problema se va rezolva.

Americanii s-au săturat de promisiunile oficialilor în ceea ce priveşte controlarea dezastrului ecologic din Golful Mexic. Localnicii spun că discursurile liderului de la Washington nu sunt însoţite şi de fapte care să ducă la curăţarea zonei afectate.

Reacţiile vin după ce Barack Obama a lansat un avertisment dur la adresa companiei British Petroleum, vinovată de dezastrul ecologic din Golful Mexic.

?O să-i facem pe cei de la BP să plătească pentru pagubele pe care compania le-a provocat. Şi o să facem tot ceea ce este necesar să refacem zona de coastă şi să îi ajutăm pe oameni să îşi revină din această tragedie" a spus Obama.

Preşedintele SUA a acuzat gigantul petrolier de iresponsabilitate şi a cerut Bristish Petroleum să înfiinţeze un fond administrat independent pentru acordarea de despăgubiri victimelor.

Scurgerea de petrol din Golful Mexic a fost determinată de explozia la 20 aprilie a platformei Deepwater Horizon exploatată de compania britanică.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Obama Golful Mexic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close