Antena 3 CNN Externe Obama anunţă contracte de 10 miliarde de dolari cu India

Obama anunţă contracte de 10 miliarde de dolari cu India

Obama anunţă contracte de 10 miliarde de dolari cu India
Sursa foto: Foto: chandrakantha.com
07 Noi 2010   •   10:56

Barack Obama anunţă contracte de 10 miliarde de dolari cu India. Acordul va crea 50.000 de noi locuri de muncă pentru americani. Obama şi soţia sa vizitează oraşul indian Mumbai în cadrul unui turneu asiatic de 10 zile.

Într-un discurs susţinut în Mumbai, Obama a cerut Indiei măsuri pentru eliminarea unora dintre barierele comerciale şi de investiţii, în vederea stimulării relaţiilor economice dintre cele două ţări.

Familia prezidenţială americană se află în capitala economică a Indiei pentru o vizită de două zile. Liderul de la Casa Albă a rostit şi un discurs la hotelul Taj Mahal, din centrul oraşului. Clădirea a fost ţinta unui grav atentat terorist în urmă cu doi ani iar Obama a ales intenţionat acest loc simbol, pentru a sublinia cooperarea dintre India şi Statele Unite, în domeniul securităţii.

Autorităţile indiene au luat măsuri draconice de securitate pentru a evita orice incident neplăcut. Toate maşinile care circulă în apropierea traseului urmat de delegaţia oficială, sunt atent verificate iar accesul persoanelor străine, în zona în care va locui Obama, este interzis.

Din Mumbai, şeful statului american va pleca la New Delhi, unde se va întâlni cu mai mulţi oficiali locali. India este prima etapă a unui turneu de zece zile, cu escale în patru ţări. Turneul diplomatic al preşedintelui american are loc la numai câteva zile după ce Partidul Democrat american a suferit o înfrângere importantă la alegerile legislative de la jumătatea mandatului prezidenţial, electoratul sancţionând starea economiei americane.

 


×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close