Antena 3 CNN Externe Obama ar putea renunţa la apărarea antirachetă din Europa de Est

Obama ar putea renunţa la apărarea antirachetă din Europa de Est

Obama ar putea renunţa la apărarea antirachetă din Europa de Est
Sursa foto: lansare racheta
31 Aug 2009   •   05:47

Administraţia Obama are planuri alternative pentru apărarea antirachetă, ce ar putea duce la abandonarea locaţiilor de apărare antirachetă din Polonia şi Cehia, scrie New York Times .

Citând surse oficiale, publicaţia susţine că administraţia speră să termine o analiză a planurilor de apărare luna viitoare, la timp pentru întâlnirea dintre liderul american Barack Obama şi preşedintele rus Dmitri Medvedev la Adunarea Generală a ONU.

Cu toate acestea oficialii americani au avertizat că nu a fost luată nicio decizie şi toate opţiunile sunt în discuţii, inclusiv menţinearea locaţiilor poloneze şi cehe alese de fostul preşedinte american George W. Bush.
Printre alternative se numără şi renunţarea la una din locaţiile din Polonia sau Cehia, sau la ambele, şi construirea unor rampe de lansare şi radare în Turcia sau în Balcani, sau chiar Israel.

Noul plan nu este menit a face pe placul Rusiei, ci să se adapteze la "ameninţarea prezentată de rachetele iraniene cu rază scurtă de acţiune," arătau oficialii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scutul antiracheta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close