Antena 3 CNN Externe Obama are un plan de 1.000 de miliarde de dolari pentru stimularea economiei americane

Obama are un plan de 1.000 de miliarde de dolari pentru stimularea economiei americane

Obama are un plan de 1.000 de miliarde de dolari pentru stimularea economiei americane
14 Dec 2008   •   17:00

Un plan a cărui valoare ar putea ajunge până la 1.000 de miliarde de dolari, în doi ani, pentru a stimula economia americană, este luat în considerare de către viitoarea administraţie a noului preşedinte al SUA, Barack Obama.
Echipa lui Obama avea în vedere, la sfârşitul lunii noiembrie, un plan de susţinere a economiei de aproximativ 500 de miliarde de dolari, dar, luând în considerare situaţia dificilă în care se află economia SUA, suma vehiculată anterior este considerată insuficientă, potrivit unor surse citate de către Wall Street Journal.
Economiştii au considerat, în primă instanţă, că Obama va susţine un pachet de măsuri pentru sprijinirea economiei cu o valoare de 750 de miliarde de dolari, adică aproape 5% din Produsul Intern Brut al SUA. Mai multe detalii legate de acest plan, ne-ar putea furniza chiar preşedintele săptămâna viitoare.
Administraţia preşedintelui George W. Bush a primit permisiunea din partea Congresului de a cheltui până la 700 de miliarde de dolari pentru a salva sistemul financiar al SUA. Iniţial, fondurile au folosit pentru cumpărarea de titluri de valoare neperformante garantate prin ipoteci, dar, în prezent, sunt folosite pentru recapitalizarea băncilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close