Antena 3 CNN Externe Obama anunță un pas mare. Oamenii vor putea ajunge pe Marte în anii 2030

Obama anunță un pas mare. Oamenii vor putea ajunge pe Marte în anii 2030

Obama anunță un pas mare. Oamenii vor putea ajunge pe Marte în anii 2030
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/WhiteHouse
de M.Z.    |    12 Oct 2016   •   15:11

Oamenii vor ajunge pe Marte în anii 2030, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, criticat că ar fi deturnat fonduri de la misiuni spaţiale pentru cercetările pe tema contracarării încălzirii climatice, potrivit washingtontimes.com.

"Sunt bucuros să anunţ că am iniţiat colaborarea cu parteneri comerciali pentru a construi noi habitate, sustenabile pentru astronauţii care vor să se deplaseze în spaţiul cosmic", a declarat Barack Obama într-un editorial publicat în cotidianul USA Today.

Obama spune că aceste misiuni ne vor învăţa cum pot trăi oamenii departe de Terra.

Barack Obama este un susţinător activ al evoluţiei explorării spaţiului cosmic şi şi-a reînnoit, marţi, acest angajament: ''Am stabilit un ţel clar, vital pentru următorul capitol al poveştii americane în spaţiu - trimiterea de oameni pe Marte până în 2030 şi aducerea lor pe Pământ în siguranţă, ambiţia supremă fiind aceea de a rămâne într-o bună zi acolo pentru o perioadă mai lungă'', a spus preşedintele Statelor Unite. 

Pentru a ajunge pe Marte, oamenii trebuie să străbată o distanţă de 56 de milioane de kilometri. Ca şi Pământul, aşa-numita Planetă Roşie are anotimpuri. 

Ar fi nevoie de circa opt luni pentru a ajunge pe Marte, în funcţie de viteza rachetei, potrivit experţilor NASA. 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Marte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close