Antena 3 CNN Externe Obama către protestatarii Ocuppy Wall Street: Vom avea o America în care toată lumea are oportunităţi

Obama către protestatarii Ocuppy Wall Street: Vom avea o America în care toată lumea are oportunităţi

Obama către protestatarii Ocuppy Wall Street: Vom avea o America în care toată lumea are oportunităţi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    23 Noi 2011   •   09:01

Preşedintele Statelor Unite a discutat, marţi, cu protestanţi din cadrul mişcării Occupy Wall Street, care i-au întrerupt un discurs la un liceu din New Hampshire, informează Washington Post.

Manifestanţii i-au strigat şefului de la Casa Albă că peste 4.000 de protestatari paşnici au fost arestaţi.

Preşedintele Obama a calmat audienţa liceului care a început să huiduie intervenţia protestatarilor şi s-a adresat acestora.

"Pentru mulţi oameni care au fost la New York şi în toată ţara în mişcarea Occupy, există o frustrare legată de faptul că esenţa visului american - care înseamnă că dacă munceşti din greu şi te ţii de treabă poţi reuşi - pare să alunece" a declarat Obama. "Nu aşa ar trebui să stea lucrurile. Nu aici. Nu în America", a continuat el.

Obama a adăugat că se lucrează pentru o America în care toată lumea are oportunităţi, dar atingerea acestui obiectiv necesită timp.

Tom LaValley, un membru al mişcării Occupy New Hampshire în vârstă de 23 de ani, a declarat ulterior că 20 de protestatari au stat la coadă pentru a lua bilete la discursul lui Obama. El a fost mulţumit de răspunsul preşedintelui. "Ne-a privit în ochi, ne-a lăsat să vorbim (...). Nu ne-a târât, nu a cerut securităţii să vină să ne ia", a afirmat acesta.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close