Antena 3 CNN Externe Obama cedează: reforma în sănătate ar putea fi ?îndulcită?

Obama cedează: reforma în sănătate ar putea fi ?îndulcită?

Obama cedează: reforma în sănătate ar putea fi ?îndulcită?
Sursa foto: obama discurs
17 Aug 2009   •   02:46

Administraţia preşedintelui american Barack Obama a semnalat că reformele sale pentru sistemul medical ar putea fi diluate, pe fondul presiunilor din partea oponenţilor. Liderul american face presiuni pentru o schemă sub autoritatea guvernului de extindere a asigurării medicale asupra a 46 de milioane de persoane din SUA.
Totuşi, secretarul Sănătăţii, Kathleen Sebelius, declara că aceasta nu a fost niciodată prioritatea de top a lui Obama. Ea a lăsat să se înţeleagă că ar putea accepta ideea unor cooperatice de asigurări non-profit.
"Cred că ce este important este alegerea şi competiţia-. Şi sunt convinsă că la finele zilei, planul le va avea pe ambele," declara aceasta .
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe,Robert Gibbs, a refuzat să spună dacă măsurăa numită "opţiunea publică option" este o alegere esenţială.
Gibbs arăta că administraţia Obama va lua în considerare o propunere alternativă a unor cooperative non-profit deţinute de consumatori, care să vândă asigurări în concurenţă cu industria privată.
Propunerea este acum studiată de comisia de finanţe a Senatului american.
Comentariile oficialilor lui Obama contrazic declaraţiile preşedintelui din cadrul unui discurs din Colorado de sâmbătă când aprecia că credinţa sa în opţiunea publică este foarte puternică.
?Opţiunea publică- fie că o avem, fie că nu- nu este integrala reformei sanitare?, recunoştea şi Barack Obama în Colorado.
Circa 80 de procente dintre americani sunt acoperiţi de o asigurare privată. Opţiunea publică optează pentru o schemă de asigurări finanţată de contribuabili.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistemul medical
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close