Antena 3 CNN Externe Obama cere doctorilor să accepte reforma sistemului de sănătate, altfel SUA dă faliment

Obama cere doctorilor să accepte reforma sistemului de sănătate, altfel SUA dă faliment

Obama cere doctorilor să accepte reforma sistemului de sănătate, altfel SUA dă faliment
Sursa foto: obama oficial
16 Iun 2009   •   14:10

Preşedintele american Barack Obama a avertizat doctorii din SUA că sistemul de sănătate este o bombă cu ceas şi le-a cerut să sprijine planul său, ce include un program de asigurări publice pe care mulţi dintre ei îl privesc cu scepticism.
Obama a comparat sistemul sanitar cu General Motors, care acum este în faliment.
?Dacă nu reparăm sistemul nostru de sănătate, America ar putea ajunge pe drumul GM; să plătească mai mult, să primească mai puţin şi să ajungă falită. Costul sistemului sanitar este o ameninţare la adresa economiei, crede Obama, care doreşte o lege de reformare a sistemului care să fie finalizată până în octombrie.
?Este o bombă cu ceas pentru bugetul federal. Şi nu este sustenabil pentru Statele Unite."
Discursul preşedintelui vine pe fondul acutizării discuţiilor pe marginea elementelor de reformare a sistemului ce sunt dezbătute de Congres, inclusiv cum să se plătească pentru plan şi dacă să includă un program de asigurări publice care să concureze cu asiguratorii privaţi.
Mulţi republicani de opoziţie resping un plan plublic şi spun că nu există destul sprijin în Congres. Ei cred că acesta i-ar scoate în cele din urmă pe privaţi de pe piaţă.
Industria de sănătate americană costă anul 2,5 trilioane de dolari, dar lasă 46 de milioane de americani neasiguraţi şi cu acces limitat la îngrijire militară.
Obama aprecia că un plan public de sănătate va aduce competiţia pe această piaţă. Conform unor estimări, costul reformei în sistemul de sănătate ar ajunge la 1,2 trilioane de dolari, pe care criticii îi privesc ca bani ce se vor adăuga datoriei tot mai mari a statului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close