Antena 3 CNN Externe Obama cere Iranului "să deschidă uşa" pentru poporul său

Obama cere Iranului "să deschidă uşa" pentru poporul său

Obama cere Iranului "să deschidă uşa" pentru poporul său
Sursa foto: obama discurs
05 Noi 2009   •   12:06

Preşedintele american Barack Obama a cerut guvernului iranian "să deschidă uşa," declarând câ SUA doreşte o relaţie bazată pe interese reciproce şi respect.
"Este timpul pentru guvernul iranian să decidă dacă doreşte să se concentreze pe trecut, sau dacă va face alegerile ce să deschidă uşa unei oportunităţi mai mari, prosperitate şi dreptate pentru poporul său," declata Obama într-o declaraţia referitoare la aniversarea a 30 de ani de la criza ostaticilor din Iran, când 53 de american au fost ţinuţi ostatici timp de 444 de zile, de la 4 noiembrie 1979, după ce un grup de studenţi şi militanţi a ocupat ambasada americană din Teheran.
Deşi acest eveniment a pus aceste state pe clare suspiciunii, neîncrederii şi confruntării, "am arătat clar că Statele Unite doresc să treacă de trecut, şi caută o relaţie cu Republica Islamică a Iranului, pe baza intereselor reciproce şi respectului," arăta Obama.
"Iran trebuie să aleagă. Am auzit timp de 30 de ani contra a ce este guvernul iranian; întrebarea acum este ce viitor preferă. Dacă Iran se ridică la nivelul obligaţiilor pe care fiecare naţiune le are, va avea calea deschisă spre o relaţie mai prosperă şi productivă cu comunitatea internaţională."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama republica islamica
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close