Antena 3 CNN Externe Obama consideră că obsesia republicanilor privind reforma sistemului medical a provocat paralizia statului federal

Obama consideră că obsesia republicanilor privind reforma sistemului medical a provocat paralizia statului federal

Obama consideră că obsesia republicanilor privind reforma sistemului medical a provocat paralizia statului federal
de M.T.    |    03 Oct 2013   •   22:08

Obsesia republicanilor privind reforma sistemului medical a provocat paralizia statului federal, a declarat, joi, preşedintele american Barack Obama, care l-a criticat în mod direct pe liderul republican din Camera Reprezentanţilor, John Boehner.

„Votaţi bugetul, încetaţi această comedie şi puneţi capăt paraliziei!”, a spus Obama, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Singurul lucru care paralizează statul, care îi împiedică pe oameni să se întoarcă la lucru şi care împiedică întreprinderile mici şi mijlocii să obţină credite este faptul că John Boehner nu vrea să autorizeze un vot asupra legii bugetului, pentru că nu vrea să-i supere pe extremiştii din propriul partid”, susţine preşedintele SUA.

„Toată această problemă se reduce la un singur aspect, şi anume obsesia republicanilor legată de Affordable Care Act (legea reformei sistemului medical, promulgată de Obama în 2010 - n.r.). Se pare că e singurul lucru care-i mai uneşte pe republicani în acest moment”, a continuat liderul de la Casa Albă.

John Boehner, care s-a întâlnit miercuri seara la Casa Albă cu Obama şi cu alţi lideri din Congres, a acuzat ulterior faptul că şeful statului a „repetat că nu vrea să negocieze”.

Tabăra lui Boehner, care se opune reformei sistemului medical promulgate de Obama, refuză să voteze un buget care nu ar suprima finanţarea acesteia.

Ei au ameninţat şi că vor condiţiona modificarea respectivei legi de ridicarea plafonului datoriei, care va fi necesară, potrivit Trezoreriei, până la 17 octombrie pentru a evita intrarea SUA în incapacitate de plată.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close