Antena 3 CNN Externe Obama, contestat de studenţii catolici pentru poziţia sa în favoarea avortului

Obama, contestat de studenţii catolici pentru poziţia sa în favoarea avortului

Obama, contestat de studenţii catolici pentru poziţia sa în favoarea avortului
Sursa foto: obama
18 Mai 2009   •   12:27

Preşedintele Barack Obama s-a implicat în dezbaterea dintre susţinătorii şi adversarii dreptului la avort, o dezbatere care încinge spiritele în Statele Unite. Obama a facut un apel la reconciliere între cele două tabere, într-un discurs rostit la o universitate catolică, a cărei poziţie oficială este împotriva avortului.

Preşedintele Obama a fost aplaudat de studenţii universităţii Notre Dame din Indiana, unde a fost invitatul ceremoniei de absolvire. El a constatat, însă, imediat că nu toţi cei prezenţi îi aprobau poziţia în favoarea dreptului la avort.

O parte dintre studenţi i-au strigat preşedintelui că ?avortul însemană crimă?. Protestatarii au fost scoşi din sală, în timp ce studenţii scandau celebra lozincă din campania lui Obama: "Da, putem". Când şi-a putut, totuşi, rosti discursul, preşedintele a chemat la un compromis între partizanii şi adversarii întreruperilor de sarcină.

?Poate nu vom cădea de acord asupra avortului, dar putem fi de acord că această decizie sfâşietoare pentru orice femeie nu este luată cu uşurinţă. Are atât dimensiuni morale, cât şi spirituale. Aşa că haideţi să conlucrăm ca să reducem numărul femeilor care fac avorturi, să reducem sarcinile nedorite? a spus preşedintele american.

Adversarii dreptului la avort au manifestat vehement în campus, chiar în timpul discursului lui Obama. 19 protestatari au fost arestaţi. Sondajele arată că, pentru prima dată, majoritatea cetăţenilor americani sunt împotriva avortului.
Preşedintele trebuie acum să numească un nou judecător la Curtea Supremă, unde dreptul la avort revine, periodic, pe rol.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama catolici avort
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close