Antena 3 CNN Externe Obama critică Rusia pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad

Obama critică Rusia pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad

Obama critică Rusia pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
12 Sep 2015   •   09:58

Președintele Statelor Unite Barack Obama a estimat vineri că strategia Rusiei în Siria de a acorda sprijin regimului lui Bashar al-Assad este "sortită eșecului", informează AFP și Reuters, conform Agerpres.

 
"Rusia împărtășește angajamentul nostru de a lupta împotriva extremismului violent", a explicat Obama la o întâlnire cu militari americani la baza Fort Meade (Maryland, estul Statelor Unite) pentru a comemora atacurile din 11 septembrie 2001.
 
"Dacă sunt dispuși să lucreze cu noi și cu cele 60 de țări ale coaliției, atunci există posibilitatea unui acord politic de tranziție", a mai declarat el.
 
"Vestea proastă este că Rusia continuă să creadă că Assad este cineva care merită să fie sprijinit", a adăugat Obama, promițând să transmită un mesaj clar Rusiei: "Nu puteți continua să aplicați o strategie ce este sortită eșecului".
 
Liderul sirian este "distrugătorul poporului său", a acuzat Obama, subliniind că Assad și-a transformat țara într-o zonă ce atrage" jihadiștii din întreaga regiune".
 
Statele Unite au anunțat o recentă desfășurare de material și soldați ruși în apropiere de Latakia, fief alawit al președintelui Bashar al-Assad, amintește France Presse.
 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Vladimir Putin trupe forte
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close