Antena 3 CNN Externe Obama, despre tragedia aviatică din Ucraina: Avionul a fost doborât de o rachetă

Obama, despre tragedia aviatică din Ucraina: Avionul a fost doborât de o rachetă

Obama, despre tragedia aviatică din Ucraina: Avionul a fost doborât de o rachetă
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iul 2014   •   19:01

Avionul malaysian prăbuşit în Ucraina a fost doborât de o rachetă lansată dintr-o zonă controlată de separatiştii proruşi, a declarat preşedintele SUA Barack Obama în cadrul unei conferinţe de presă pe tema tragediei aviatice.

"Ştim că o rachetă a fost declanşată către aeronavă", a spus Obama. "Cine a provocat tragedia trebuie să plătească", a mai spus liderul SUA.

Sancţiunile pentru Rusia se menţin, a adăugat Obama. Ruşii trebuie să decidă dacă vor să colaboreze cu guvernul Ucrainei pentru a opri focul şi a instala pacea. "În ultimele luni, ni s-a părut că lucrurile merg într-o direcţie bună, dar este nevoie de fapte, nu de vorbe", a mai spus preşedintele american.

"Nu ştim exact ce s-a întâmplat deocamdată. Ştim însă că violenţa creşte în estul Ucrainei, în ciuda negocierilor cu separatiştii, care sunt foarte bine înarmaţi şi primesc ajutor de la ruşi. Nu este posibil ca ei să funcţioneze aşa de bine. Un grup de separatişti nu poate doborî un avion de linie fără ajutor", a afirmat Obama.

"Incidentul aviatic din Ucraina trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Europa privind Rusia", a mai spus Obama.

Citiţi şi:

Ambasadorul Statelor Unite la ONU: Avionul prăbuşit în estul Ucrainei a fost probabil doborât cu o rachetă sol-aer de tip Buk SA-11






 

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close