Antena 3 CNN Externe Obama, despre video în care pilotul iordanian este ars de viu: Este vorba despre o nouă dovadă a cruzimii și barbariei

Obama, despre video în care pilotul iordanian este ars de viu: Este vorba despre o nouă dovadă a cruzimii și barbariei

Obama, despre video în care pilotul iordanian este ars de viu: Este vorba despre o nouă dovadă a cruzimii și barbariei
03 Feb 2015   •   22:00

Președintele american Barack Obama a declarat marți că, dacă înregistrarea video în care pilotul iordanian este ars de viu de membri ai Statului Islamic se dovedește a fi autentică, reprezintă o dovadă în plus a ''cruzimii'' și ''barbariei'' organizației jihadiste, informează AGERPRES.
''Dacă această înregistrare este autentică, este vorba despre o nouă dovadă a cruzimii și barbariei acestei organizații'', a spus Barack Obama pentru jurnaliști, subliniind că această înregistrare va întări hotărârea coaliției conduse de SUA de a lupta împotriva organizației în Siria și Irak.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie.

Pe înregistrare, bărbatul incendiat este îmbrăcat în haine portocalii similare celor purtate de alți ostatici uciși până acum de membri ai organizației SI după lansarea, în iulie 2014, a campaniei armate internaționale contra jihadiștilor în Siria și Irak.

Maaz al-Kassasbeh a fost capturat după prăbușirea avionului său F-16 deasupra Siriei, unde el desfășura un raid asupra pozițiilor SI, în cadrul coaliției internaționale antijihadiste.

Şeful forțelor armate iordaniene a informat familia pilotului că acesta a fost ucis.



×
Subiecte în articol: Barack Obama ars cusca SI Stat Islamic executie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close