Antena 3 CNN Externe Obama este „un inamic economic şi religios“. Nu-ţi va veni să crezi cine a făcut această afirmaţie

Obama este „un inamic economic şi religios“. Nu-ţi va veni să crezi cine a făcut această afirmaţie

Obama este „un inamic economic şi religios“. Nu-ţi va veni să crezi cine a făcut această afirmaţie
Sursa foto: Foto: military.com
06 Apr 2012   •   14:19

Un puşcaş marin riscă să fie exclus din armată, după ce l-a criticat dur pe preşedintele Barack Obama pe Facebook, informează AFP.
   
Sergentul Gary Stein, în vârstă de 26 de ani, care face parte din armată de nouă ani, l-a calificat pe preşedintele american în mesaje postate pe Facebook, dar şi pe alte site-uri, drept un "inamic economic şi religios". El nu a ezitat să scrie inclusiv un mesaj vulgar.
  
Pe unul dintre site-uri, militarul oferea spre vânzare autocolante cu mesajul "NOBAMA 2012". De asemenea, el a lansat un site intitulat "Tea Party of armed forces", în semn de susţinere faţă de partidul ultraconservator cu acelaşi nume.
   
Comisia, care s-a reunit joi la Camp Pendleton, o bază militară din California (vest), a recomandat excluderea, însă hotărârea finală revine comandantului unităţii din care face parte militarul.
   
În opinia procuraturii, comportamentul sergentului este inadmisibil, având în vedere că preşedintele, în calitate de comandant-şef al forţelor armate, este superiorul său.
   
În schimb, apărarea a argumentat că, deoarece intervenţiile sale pe Internet au fost realizate în timpul său liber, ele sunt protejate de libertatea de exprimare şi că puşcaşii marini au, ca orice alt cetăţean, dreptul să participe la campania electorală.



×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close