Antena 3 CNN Externe Obama: Faptele celor de la WikiLeaks sunt "deplorabile" şi "iresponsabile"

Obama: Faptele celor de la WikiLeaks sunt "deplorabile" şi "iresponsabile"

Obama: Faptele celor de la WikiLeaks sunt "deplorabile" şi "iresponsabile"
Sursa foto: Foto: blogs.chron.com
12 Dec 2010   •   18:35

Statele Unite ale Americii sunt preocupate de bandele de chinezi, români şi albanezi din Catalonia care creează reţele de prostituţie în zonă. Asta arată un document secret al Ambasadei americane din Spania, dezvăluit de WikiLeaks.  Pentru prima dată de la începutul scandalului notelor diplomatice, Barack Obama a criticat personal cele peste 250.000 de note diplomatice americane făcute publice de site-ul WikiLeaks, pe care le-a numit "deplorabile" şi "iresponsabile".

Între timp, în mai multe ţări din lume au loc manifestaţii pentru susţinerea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, iar dezvăluirile continuă.

Jurnaliştii din spatele site-ului WikiLeaks continuă să dezvăluiască secrete ale ambasadelor americane. Potrivit unei note din 2002, transmisă de Wikileaks ziarului New York Times, Statele Unite consideră că unii oficiali de la Vatican "manifestă urme de sentimente antisemite".

O altă notă WikiLeaks, transmisă cotidianului spaniol  El Pais, arată că Statele Unite ale americii sunt preocupate de islamiştii din Catalonia şi de bandele de chinezi, români şi albanezi care creează reţele de prostituţie în zonă.

Potrivit unui alt document secret, Rusia a afirmat că îi reperase pe presupuşii asasini ai fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, înainte ca acesta să moară otrăvit la Londra, în 2006, dar britanicii au avertizat-o să nu acţioneze.

Între timp, mii de oameni au protestat în toată lumea faţă de arestarea lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, deţinut la Londra pentru două acuzaţii de viol.

Pagina de web spaniolă "Free WikiLeaks" a lansat un apel pentru eliberarea lui Assange şi a cerut susţinătorilor din toată lumea să se strângă în faţa ambasadelor britanice şi suedeze.Manifestaţii pro-Wikileaks au avut loc în Spania, Peru sau Amsterdam.

Barack Obama a vorbit pentru prima dată de informaţiile dezvăluite de Wikileaks. Potrivit Casei Albe, preşedintele american a declarat, într-o convorbire telefonică cu premierul turc Erdogan, că faptele celor de la WikiLeaks sunt  "deplorabile" şi "iresponsabile".

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close