Antena 3 CNN Externe Obama îi ironizează pe republicani: Dumnezeu vrea să ne ajutăm singuri trimiţându-i pe oameni la muncă

Obama îi ironizează pe republicani: Dumnezeu vrea să ne ajutăm singuri trimiţându-i pe oameni la muncă

Obama îi ironizează pe republicani: Dumnezeu vrea să ne ajutăm singuri trimiţându-i pe oameni la muncă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Noi 2011   •   09:25

Preşedintele american, Barack Obama, a invocat miercuri voinţa divină pentru a convinge că planul său privind locurile de muncă este fundamentat, informează AFP. Obama i-a ironizat astfel pe adversarii săi republicani care au votat cu o zi înainte pentru a încuraja folosirea devizei naţionale "In God we Trust",
   
Reafirmarea devizei naţionale "nu îi va aduce pe oameni la muncă. Eu cred în Dumnezeu, dar Dumnezeu vrea să ne ajutăm singuri trimiţându-i pe oameni la muncă", a declarat preşedintele Obama.
   
El ironiza astfel votul republicanilor de marţi, din Camera Reprezentanţilor, vizând încurajarea afişării în public a devizei naţionale "In God we Trust" ("În Dumnezeu credem"), imprimată pe bancnotele americane.
   
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a temperat ulterior afirmaţiile lui Obama.

"Eu cred că preşedintele a vrut să spună că stă în puterea noastră să facem ce este necesar pentru a ajuta poporul american".
   
Barack Obama vizita miercuri un pod din apropierea capitalei Washington, care urmează să fie renovat, un loc pe care l-a ales pentru a apăra din nou planul său de 447 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de muncă.
   
"Nu există nici un motiv bun de a se opune acestui plan, nici unul. Iar membrii Congresului care votează împotrivă vor trebui să explice în faţa alegătorilor", a adăugat preşedintele Obama.

"Poporul american este cu mine în acest caz", a subliniat el.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close