Antena 3 CNN Externe Obama: Informaţiile referitoare la un presupus atac chimic în Siria, „deosebit de preocupante''

Obama: Informaţiile referitoare la un presupus atac chimic în Siria, „deosebit de preocupante''

Obama: Informaţiile referitoare la un presupus atac chimic în Siria, „deosebit de preocupante''
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    23 Aug 2013   •   15:59

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat vineri că noile informaţii referitoare la utilizarea armei chimice de către armata siriană sunt „deosebit de preocupante'', informează AFP, citată de Agerpres.

„Deocamdată strângem informaţii precise despre acest atac, dar pot spune că, spre deosebire de unele dovezi pe care noi încercăm să le obţinem în prealabil şi care au determinat venirea în Siria a unui anchetator al Naţiunilor Unite, ceea ce am văzut până în prezent arată în mod clar că este vorba despre un fapt important şi deosebit de preocupant'', a declarat preşedintele american într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Opoziţia siriană a avansat cifra de 1.300 de morţi şi a acuzat regimul sirian că este vinovat pentru atacul cu gaze toxice.

În acest context, trimisul special al Ligii Arabe şi ONU, Lakhdar Brahimi, a avertizat vineri că „Siria reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai mare ameninţare pentru pace şi securitate în lume”.

De asemenea, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, consideră că dacă folosirea armelor chimice în Siria va fi dovedită, acest lucru ar reprezenta „o crimă împotriva umanităţii, care ar avea consecinţe grave pentru cel care a comis-o”.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close