Antena 3 CNN Externe Obama, într-un interviu acordat postului al-Arabya: Negocierile în Orientul Mijlociu trebuie reluate

Obama, într-un interviu acordat postului al-Arabya: Negocierile în Orientul Mijlociu trebuie reluate

Obama, într-un interviu acordat postului al-Arabya: Negocierile în Orientul Mijlociu trebuie reluate
Sursa foto: Barack Obama
27 Ian 2009   •   08:25

A venit vremea ca israelienii şi palestinienii să se întoarcă la masa negocierilor, a declarat preşedintele american Barack Obama într-un interviu acordat televiziunii al-Arabya. În plus, Obama l-a trimis pe noul său emisar pentru Orientul Mujlociu în regiune, anunţă AFP.
În cadrul aceluiaşi interviu, Obama a promis că va încerca să îşi respecte angajamentele din campanie faţă de lumea musulmană. Preşedintele intenţionează să se implice în eforturile de pace între israelieni şi palestinieni şi să retragă trupele americane din Irak.
Este posibil ca, în scurt timp, preşedintele SUA să adreseze un discurs musulmanilor într-o mare capitală islamică. Barack Obama este hotărât să restabilească relaţiile dintre lumea musulmană şi SUA.
Cu puţin timp în urmă, Obama l-a însărcinat pe George Mitchell, emisarul său pentru Orientul Mijlociu, să realizeze un raport despre situaţia din Orientul Mijlociu. Preşedintele l-a îndemnat pe Mitchell "să asculte, pentru că Statele Unite încep prea des prin a dicta".
"Pornind de aici, vom formula un răspuns precis", a adăugat preşedintele. Dar, în cele din urmă, "nu SUA trebuie să spună israelienilor şi palestinienilor ce este trebuie să facă. Va trebui ca ei să ia anumite decizii".
"A venit vremea să ne întoarcem la masa negocierilor", este de părere Obama. În acelaşi timp, el recunoaşte că "acest lucru va fi dificil şi va lua timp" şi că rezolvarea conflictului va dura mai mult de câteva luni.
"Voi continua să cred că securitatea Israelului este preponderentă, dar cred de asemenea că există israelieni care recunosc importanţa de a ajunge la pace", a adăugat Obama.
"Trimiţându-l pe George Mitchell în Orientul Mijlociu, îmi onorez promisiunea că nu vom aştepta încheierea mandatului meu pentru a ne ocupa de pacea între palestinieni şi israelieni, că vom începe de acum".
În cadrul interviului, Obama a ţinut să menţioneze că "SUA sunt pregătite să înceapă un nou parteneriat" cu lumea musulmană. "Ceea ce vrem să oferim lumii musulmane este prietenie", a declarat preşedintele.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close