Antena 3 CNN Externe Obama îşi sărbătoreşte ziua de naştere prin... muncă (VIDEO)

Obama îşi sărbătoreşte ziua de naştere prin... muncă (VIDEO)

Obama îşi sărbătoreşte ziua de naştere prin... muncă (VIDEO)
Sursa foto: Barack Obama
04 Aug 2009   •   09:06

Sărbătoare la Casa Albă. Este ziua de naştere a preşedintelui american. Barack Obama împlineşte, marţi, 48 de ani.

Liderul de la Casa Albă va lua masa împreună cu aproape 60 de senatori democraţi şi nu va uita de politică nici măcar de ziua lui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Obama va discuta despre reforma Sănătăţii, contestată de opoziţia republicană din Senat.

Cu ocazia zilei de naştere a preşedintelui, Casa Albă a primit mii de felicitări de la fanii lui Obama din toată lumea.



Născut în Hawaii, în data de 4 august 1961, Barack Obama este fiul unui kenyan cu o americancă. Obama a fost crescut de mama sa, şi asta după ce tatăl său a părăsit familia. Nu a avut o copilărie uşoară, după cum chiar el a spus. A recunoscut şi faptul că a avut probleme cu drogurile şi băutura.

Numele lui Barack Obama a avut rezonanţă, pentru prima dată la nivel naţional, în 1990, când a devenit primul redactor-şef de culoare al prestigioasei Harvard Law Review.

Apoi a lucrat ca avocat specializat în drepturi civile şi a predat drept constituţional la Universitatea din Chicago.

A fost ales în Senatul statului Illinois în 1996, dar a fost învins în 2000, când a candidat pentru Congres împotriva unui republican în exercitiu. În august 2008, câştigă, după o luptă strânsă cu Hillary Clinton, nominalizarea Partidului.

Obama devine apoi 44-lea Preşedinte al Statelor Unite, primul afro-american ales în această funcţie, în urma alegerilor prezidenţiale din 4 noiembrie 2008. A fost învestit în funcţie la 20 ianuarie 2009 şi de atunci încearcă să salveze Statele Unite de efectele crizei economice mondiale.


Antena 3


×
Subiecte în articol: Barack Obama zi de nastere Casa Alba
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close