Antena 3 CNN Externe Obama l-a numit pe Jack Lew secretar general al Casei Albe, în locul lui William Daley

Obama l-a numit pe Jack Lew secretar general al Casei Albe, în locul lui William Daley

Obama l-a numit pe Jack Lew secretar general al Casei Albe, în locul lui William Daley
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    10 Ian 2012   •   10:15

Preşedintele american Barack Obama a anunţat luni, că a acceptat cu regret demisia secretarului general al Casei Albe, William Daley şi că l-a numit pe actualul director al Biroului pentru Buget (OMB) Jack Lew în acest post strategic din cadrul Guvernului american, informează AFP.

Obama a salutat "munca extraordinară pe care Daley a depus-o în cursul unui an extraordinar". Pentru a ilustra, el a citat raidul împotriva lui Osama bin Laden în Pakistan, încetarea angajamentului american în Irak şi participarea la operaţiunea militară împotriva regimului fostului lider libian, colonelul Muammar Gaddafi.

Daley, în vârstă de 63 de ani, a petrecut un pic mai mult de un an în această funcţie, în care a fost numit de către preşedinte pe 6 ianuarie 2011, în locul lui Rahm Emmanuel, plecat să obţină, cu succes, postul de primar al fiefului său, în Chicago.

În mod tradiţional, secretarul general este cel mai apropiat colaborator al preşedintelui şi conduce aripa de vest a Casei Albe, centrul nervos al Executivului american.

Obama a amintit că şeful Biroului pentru Buget de la Casa Albă (OMB) deţine o experienţă importantă la Washington, având în vedere că se afla la conducerea OMB de pe vremea preşedinţiei lui Bill Clinton.

Lew, în vârstă de 56 de ani, a fost totodată unul dintre adjuncţii secretarului de stat Hillary Clinton, însărcinat cu Bugetul şi Operaţiunile, în cursul primilor doi ani ai preşedinţiei lui Obama.


×
Subiecte în articol: Barack Obama demisie
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close