Antena 3 CNN Externe Obama l-a omagiat pe JFK: „El se află în continuare în spiritul nostru, pentru că întrupează caracterul poporului pe care l-a condus”

Obama l-a omagiat pe JFK: „El se află în continuare în spiritul nostru, pentru că întrupează caracterul poporului pe care l-a condus”

Obama l-a omagiat pe JFK: „El se află în continuare în spiritul nostru, pentru că întrupează caracterul poporului pe care l-a condus”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Noi 2013   •   11:38

Preşedintele Barack Obama l-a omagiat, miercuri, pe John F. Kennedy, în cadrul unei ceremonii de comemorare a 50 de ani de la asasinarea celui care a schimbat America, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Cincizeci de ani mai târziu, John F. Kennedy rămâne în posteritate aşa cum era şi când era în viaţă, curajos şi îndrăzneţ”, a spus Obama.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui dineu organizat în onoarea celor 16 personalităţi pe care liderul de la asa Albă le-a decorat cu Medalia prezidenţială pentru Libertate, o decoraţie creată de JFK.

„El se află în continuare în spiritul nostru, nu numai pentru că ne-a părăsit prematur, ci pentru că el întrupează caracterul poporului pe care l-a condus”, a adăugat Obama.

„Idealismul său, sobru, sigur pe el, ne-a amintit că puterea de schimbare a acestei ţări ne aparţine”, a mai precizat preşedintele american.

Cu câteva ore înainte, Barack Obama şi soţia sa, Michelle, însoţiţi de Bill şi Hillary Clinton, l-au omagiat pe JFK mergând la mormântul acestuia, în cimitirul militar Arlington, în apropiere de Washington.

Ei au depus o mare coroană de flori albastre şi albe în apropiere de locul unde este înmormântat cel de-al 35-lea preşedintele american.

De asemenea, cei patru au ţinut un minut de reculegere în faţa flăcării ce arde în permanenţă lângă mormântul fostului preşedinte, care a fost aprinsă de soţia sa, Jackie, în 1963.

Pe data de 22 noiembrie se împlinesc 50 de ani de când John F. Kennedy a fost asasinat la Dallas, Texas.

×
Subiecte în articol: Barack Obama comemorare
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close