Antena 3 CNN Externe Obama marchează sfârşitul războiului din Irak: Este o reuşită extraordinară!

Obama marchează sfârşitul războiului din Irak: Este o reuşită extraordinară!

Obama marchează sfârşitul războiului din Irak: Este o reuşită extraordinară!
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Dec 2011   •   20:23

Preşedintele american, Barack Obama, a efectuat o vizită, miercuri, la baza militară Fort Bragg, din Carolina de Nord pentru a omagia trupele americane trimise în Irak, informează AFP.

Vizita liderului de la Casa Albă vine la mai puţin de două săptămâni până la retragerea completă a militarilor americani de pe teritoriul irakian.

"Lăsăm în urmă un stat suveran, stabil, autosuficient, cu un guvern reprezentativ şi ales de popor. Construim un nou parteneriat între ţările noastre", a spus Obama în faţa militarilor americani.
   
"Este o reuşită extraordinară, care a necesitat nouă ani", a spus liderul american, recunoscând "eforturile dure şi sacrificiile".
   
"Cunoaştem prea bine preţul mare al acestui război. Peste 1,5 milioane de americani au servit în Irak. Peste 30.000 de americani au fost răniţi, iar aceştia sunt doar cei ale căror răni sunt vizibile", a adăugat Obama.

De la începerea războiului, din martie 2003, peste un milion de americani au fost trimişi în Irak.

Aproape 4.500 de militari americani au fost ucişi, cifră la care se adaugă moartea a peste 100.000 de civili şi a 20.000 de militari irakieni.



×
Subiecte în articol: Barack Obama Obama Casa Alba presedinte
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close