Antena 3 CNN Externe Obama, McCain şi Bush, la Casa Albă. Planul de salvare a economiei americane eşuează

Obama, McCain şi Bush, la Casa Albă. Planul de salvare a economiei americane eşuează

Obama, McCain şi Bush, la Casa Albă. Planul de salvare a economiei americane eşuează
26 Sep 2008   •   15:17

Probleme în Statele Unite. Eforturile disperate ale administraţiei Bush de a salva economia printr-un plan ce va costa 700 de miliarde de dolari au eşuat. Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama şi John McCain, şi-au amânat planurile pentru campania prezidenţială pentru a participa la discuţiile de la Casa Albă. La întrevedere, care ar putea fi considerată istorică, s-a discutat exclusiv despre planul de salvare a sistemului bancar.

La dezbatere au fost prezenţi şi lideri din Congresul Statelor Unite, pe care Bush încearcă să îi convingă să voteze în favoarea planului care va costa 700 de miliarde de dolari. Primul care a făcut o declaraţie a fost preşedintele Bush: ? Toţi cei care ne-am întâlnit astăzi pentru discuţii considerăm această problemă extrem de serioasă şi suntem conştienţi de faptul că trebuie să facem ceva urgent pentru rezolvarea ei. Îar această întâlnire este o încercare de a duce mai departe acest proces.Sper să putem ajunge la o înţelegere cât mai repede cu putinţă.? Acestea au fost cuvintele preşedintelui Bush înainte ca uşile sălii de conferinţe să fie închise pentru public.

Republicanul Alabama Sem, care a putut participa la discuţiile de la Casa Albă, a declarat, mai târziu, că Obama şi McCain au fost foarte politicoşi unul cu altul. Cu toate acestea, reprezentaţii celor doi nu s-au sfiit să-şi trimită acuzaţii în faţa camerelor de filmat. Bill Burton, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a acuzat tabăra lui McCain de ipocrizie şi a spus că are seriose îndoieli referitoare la suspendarea temporară a campaniei electorale a lui McCain pe timpul participări acestuia la discuţii.

Iniţial, reprezentanţii Case Albe s-au arătat foarte încrezători în rezolvarea crizei economice, Cu toate acestea, senatorul republican Richard Shelby a declarat la sfârşitul conferinţei că discuţiile nu au dus la nici o înţelegere sau plan de acţiune. Mai mult, a fluturat prin faţa reporterilor un raport de cinci pagini care conţinea părerile negative ale celor mai importanţi economişti referitoare la planul lui Bush.

Imediat au apărut şi reacţii la proiectul de ieşire din criză. Mai mulţi americani au protestat pe Wall Street şi au spus că totul nu este decât o pierdere de bani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: John McCain Barack Obama George Bush
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close