Antena 3 CNN Externe Obama: Ne aşteaptă zile grele în Irak

Obama: Ne aşteaptă zile grele în Irak

Obama: Ne aşteaptă zile grele în Irak
Sursa foto: barack obama
23 Iul 2009   •   08:42

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul irakian Nouri al-Maliki, preşedintele american a declarat că recentele violenţe din Irak nu au schimbat orarul SUA de retragere din această ţară a tuturor brigăzilor luptă până la finele lui august 2010 şi retragerea totală până la începutul anului 2012.
Barack Obama declara că se aştepa ca violenţa să dureze în Irak şi atât el cât şi Maliki "nu au nici o îndoială că vor urma zile grele."
?Vor exista atacuri asupra forţelor irakiene de securitate şi a trupelor americane care le sprijină. Încă sunt în Irak cei care omoară oameni nevinovaţi. Încă sunt cei care caută un conflict. Dar aceste eforturi vor eşua", declara Obama.
Liderul de la Washington aprecia că violenţele din Irak sunt în scădere, iar irakienii devin responsabili pentru viitorul lor.
El a subliniat că America "nu caută baze în Irak, şi nici nu avem pretenţii asupra teritoriului sau resurselor irakiene."
Preşedintele a notat că în timpul discuţiilor cu Maliki a abordat tema ?disputatelor frontiere internaţionale, care vor fi fundamentale pentru viitorul unui Irak unit."
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close