Antena 3 CNN Externe Obama: Nicio religie nu este responsabilă de terorism. Noi nu suntem în război cu islamul

Obama: Nicio religie nu este responsabilă de terorism. Noi nu suntem în război cu islamul

Obama: Nicio religie nu este responsabilă de terorism. Noi nu suntem în război cu islamul
de S.T.    |    19 Feb 2015   •   08:26

Președintele american, Barack Obama, a afirmat miercuri că teroriștii nu vorbesc "în numele unui miliard de musulmani", lansând un apel la unitate și acțiune pentru a învinge "falsele promisiuni ale extremismului", notează AFP.

"Nu suntem în război cu islamul", a declarat Barack Obama în ziua a doua a summitului organizat la Washington pentru a da un răspuns "extremismului violent", la care au fost invitați reprezentanți din 60 de țări.

Conducători ai unor organizații cum este Statul Islamic "nu sunt lideri religioși, sunt teroriști", a adăugat președintele american.

"Trebuie să explicăm mai clar motivele pentru care respingem anumite idei", a continuat el, subliniind că liderii musulmani trebuie "să facă mai mult" pentru a discredita ideea potrivit căreia țările occidentale ar fi "hotărâte să suprime islamul".

"Acești teroriști sunt o amenințare în primul rând pentru comunitățile pe care le vizează. Aceste comunități trebuie să ia inițiativa și se se apere ele singure. Este adevărat în America și oriunde în lume", a mai spus președintele Statelor unite.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close