Antena 3 CNN Externe Obama: Nu există scuze pentru atacarea americanilor şi nu voi tolera niciodată astfel de acţiuni

Obama: Nu există scuze pentru atacarea americanilor şi nu voi tolera niciodată astfel de acţiuni

Obama: Nu există scuze pentru atacarea americanilor şi nu voi tolera niciodată astfel de acţiuni
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   14:12

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat sâmbătă că nu există scuze pentru atacarea ambasadelor americane în Orientul Mijlociu şi a insistat că nu va tolera niciodată astfel de acţiuni, conform Reuters.

"Am stabilit foarte clar că Statele Unite au un respect profund pentru toţi oamenii, indiferent de credinţa acestora, totuşi nu există nicio justificare pentru violenţe... Nu există scuze pentru atacurile asupra ambasadelor şi consulatelor noastre", a declarat Obama.

După patru zile de violenţe în lumea musulmană provocate de difuzarea unui film ofensator la adresa Islamului, Secretarul de Stat, Hilary Clinton, a îndemnat "oamenii rezonabili şi liderii responsabili de aceste state să facă tot posibilul pentru a restabili securitatea şi a îi urmări în justiţie pe cei care se află în spatele violenţelor".
  
Aceasta a prezis "multe zile dificile în viitorul apropiat", însă "este important să nu pierdem din vedere un fapt important: America trebuie să continue să preia conducerea în lume. Le-o datorăm acestor patru oameni".

Atacul din Libia şi amploarea evenimentelor din această perioadă au ridicat semne de întrebare în legătură cu abilitatea administraţiei Obama de a interacţiona cu "primăvara arabă".

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close