Antena 3 CNN Externe Obama nu mai are voie să mănânce hamburgeri în public. O asociaţie îi cere preşedintelui american să nu promoveze astfel de alimente

Obama nu mai are voie să mănânce hamburgeri în public. O asociaţie îi cere preşedintelui american să nu promoveze astfel de alimente

Obama nu mai are voie să mănânce hamburgeri în public. O asociaţie îi cere preşedintelui american să nu promoveze astfel de alimente
Sursa foto: foto: freerepublic.com
09 Mai 2012   •   23:16

O asociaţie medicală americană îi cere preşedintelui Barack Obama să nu mai consume, cel puţin nu în public, hamburgeri, cheeseburgeri sau hot-dog, avertizând în legătură cu consecinţele promovării alimentelor de acest fel, scrie USA Today, în ediţia online.

Asociaţia Doctorilor favorabili Medicinei Responsabile (PCRM), cu sediul la Washington DC, va depune joi o petiţie în sensul adoptării unui ordin guvernamental care să interzică orice campanie de imagine a preşedintelui, familiei acestuia, vicepreşedintelui şi altor angajaţi ai Casei Albe care ar surprinde ipostaze în care aceştia mănâncă alimente neprocesate.

Asociaţia reaminteşte că mâncărurile precum hamburgeri, cheeseburgeri sau hot-dog sunt foarte nesănătoase, riscând să provoace cancer sau obezitate.

"Casa Albă nu ar prezenta niciodată o imagine în care Barack Obama fumează, de ce ar prezenta atunci una în care mănâncă hamburgeri?", a declarat medicul Susan Levin, subliniind că produsele de tip fast-food sunt mai periculoase chiar decât fumatul.

Barack Obama a consumat în mai multe rânduri, în faţa camerelor de luat vederi, hamburgeri, cheeseburgeri şi hot-dog, de multe ori inclusiv în prezenţa unor lideri străini precum David Cameron sau Dmitri Medvedev.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close