Antena 3 CNN Externe Obama, numit mincinos de un congresman, la discursul despre reforma sănătăţii (VIDEO)

Obama, numit mincinos de un congresman, la discursul despre reforma sănătăţii (VIDEO)

Obama, numit mincinos de un congresman, la discursul despre reforma sănătăţii (VIDEO)
10 Sep 2009   •   16:46

Incident în Congresul de la Washington. Preşedintele american a fost numit mincinos de unul dintre congresmani. Totul s-a întâmplat în timpul ce Barack Obama ţinea un discurs pe tema reformei în sănătate.

Obama a devenit primul preşedinte în viaţă care a fost numit mincinos în faţa Congresului. Imediat după incident, colegii congresmenului Joe Wilson au început să şuşotească, iar preşedinţii Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor, aflaţi în spatele lui Obama, au rămas şocaţi de ceea ce s-a întâmplat.

Ulterior, Wilson, republican din Carolina de Nord, şi-a cerut scuze pentru că l-a jignit pe liderul de la Washington.

Totul a pornit de la faptul că liderul de la Casa Albă a prezentat în faţa Congresului american planurile administraţiei privind o radicală şi controversată reformare a sistemului american de sănătate publică. Măsura este una din principalele promisiuni electorale ale lui Barack Obama.

"În acest moment, sunt peste 30 de milioane de cetăţeni americani care nu îşi pot permite o asigurare medicală. Într-o perioadă de numai doi ani, un american din trei rămâne, la un moment dat, fără asigurare şi în fiecare zi 14.000 de americani nu îşi mai pot permite asigurarea. Cu alte cuvinte, i se poate întâmpla oricui", a declarat preşedintele american.

Discursul lui Obama vine după opt luni de dezbateri aprinse în Congresul de la Washington, dar şi în sfera publică. Potrivit unui sondaj realizat de Associated Press, peste 52% dintre americani nu sunt de acord cu propunerile preşedintelui, pe care le consideră prea costisitoare pentru plătitorii de taxe deja afectaţi de criza economică.

Planul va costa 900 de miliarde de dolari în următorii 10 ani şi propune crearea unui program de asigurări publice astfel încât toţi americanii să aibă access la serviciile de sănătate.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Barack Obama Congres reforma sănătate
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close