Antena 3 CNN Externe Obama, o nouă gafă. Preşedintele "s-a pripit" când s-a amestecat în scandalul dintre un poliţist şi un profesor de culoare

Obama, o nouă gafă. Preşedintele "s-a pripit" când s-a amestecat în scandalul dintre un poliţist şi un profesor de culoare

Obama, o nouă gafă. Preşedintele "s-a pripit" când s-a amestecat în scandalul dintre un poliţist şi un profesor de culoare
Sursa foto: obama
25 Iul 2009   •   14:25

Preşedintele Barack Obama se străduieşte să pună capăt unui scandal pe care l-a amplificat chiar el, prin criticile la adresa unui poliţist local. Poliţistul arestase din greşeală un profesor universitar de culoare, iar acesta acuza poliţia de rasism. Profesorul este prieten cu Obama, iar acesta i-a luat, la început, apărarea, dar recunoaşte, acum, că ?s-a cam grăbit?.

Totul a început la 16 iulie, când poliţiştii din orăşelul Cambridge au arestat un bărbat de culoare care intrase cu forţa într-o casă. De fapt, omul nu era un spărgător, ci un respectabil profesor de la Harvard şi se afla... la el acasă, dar forţase uşa deoarece îşi uitase cheile. Cele două părţi au versiuni diferite asupra incidentului şi se acuză reciproc de insulte. Până la urmă, profesorul a fost reţinut pentru tulburarea ordinii publice, iar după ce a fost eliberat, a acuzat poliţia de rasism. Întâmplător, profesorul era prieten cu Obama, care n-a întârziat să-i ia apărarea.

?Poliţia din Cambridge a acţionat prosteşte atunci când a arestat pe cineva care demonstrase deja că se află în propria casă? a spus preşedintele american.

A fost rândul poliţiştilor să se indigneze şi să pretindă scuze din partea Casei Albe. Mai ales că poliţistul nu avea de loc reputaţia unui rasist, ci dimpotrivă. Cazul a luat amploare în presă şi pe Internet, unde adversarii lui Obama au denunţat, cu satisfacţie, o nouă gafă a acestuia. Aşa că preşedintele s-a văzut obligat să dea înapoi.

El a recunoscut că ar fi trebuit să-şi aleagă mai bine cuvintele şi a anunţat că i-a dat telefon poliţistului încriminat, descris ca ?un ofiţer remarcabil şi un om de bine?. Ca să destindă total atmosfera, Obama a încercat o glumă.

?În conversaţia mea cu sergentul Crowley, am discutat ca el, eu şi profesorul Gates să bem o bere împreună, aici la Casa Albă. Nu ştiu dacă am programat deja asta, dar... cred că o s-o punem la cale? a spus el.

Profesorul a anunţat, ulterior, că acceptă invitaţia de a se întâlni cu poliţistul la o bere. Rămâne de văzut dacă incidentul nu va avea totuşi urmări, într-un moment în care popularitatea lui Obama este, şi aşa, în scădere.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama harvard cambridge
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close