Antena 3 CNN Externe Obama: Oferirea de ajutor pentru Gaza nu ar trebui să ameninţe Israel

Obama: Oferirea de ajutor pentru Gaza nu ar trebui să ameninţe Israel

Obama: Oferirea de ajutor pentru Gaza nu ar trebui să ameninţe Israel
Sursa foto: obama
03 Iun 2010   •   22:47

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că oferirea de ajutor umanitar poporului din Fâşia Gaza nu ar trebui "să submineze " securitatea Israelului.
Declaraţia acestuia vine după ce trupe de comando israeliene au interceptat un convoi umanitar pentru Gaza, iar în urma atacului au fost ucise 9 persoane.
"Preşedintele a vorbit cu premierul turc Erdogan pentru a-şi exprima condoleanţele pentru pierderea de vieţi şi rănirea unor persoane în urma operaţiunii militare israeliene contra navei sub pavilion turc," arăta Casa Albă într-un comunicat.
Turcia arăta, marţi, că atacul Israelului va rămâne ca "un punct negru " în istoria omenirii şi trebuie să atragă consecinţe dure. Statul turc deja şi-a retras ambasadorul din Israel.
"Preşedintele a afirmat importanţa găsirii unor modalităţi mai bune de a oferi asistenţă umanitară poporului din Gaza fără a submina securitatea Israelului" .
Flotila Libertăţii, cu 10.000 de tone de ajutoare pentru Fâşia Gaza şi 700 de activişti la bord, a fost atacată de trupele israeliene în apele internaţionale din Marea Mediterană.
Israel arăta anterior că nu va permite navelor să se apropie de coasta Gazei, citând faptul că ar putea transporta arme. În schimb, Israel s-a oferit să primească navele în portul său Ashdod, să inspecteze marfa pe care apoi să o transporte pe uscat în Gaza.
Ministrul israelian de interne arăta că un total de 682 de activişti reţinuţi în urma raidului vor fi deportaţi în următoarele 48 de ore. Printre ei se află cetăţeni din circa 40 de state.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close