Antena 3 CNN Externe Obama participă la parada de inaugurare (VIDEO)

Obama participă la parada de inaugurare (VIDEO)

Obama participă la parada de inaugurare (VIDEO)
Sursa foto: barack obama parada
21 Ian 2009   •   01:24

Preşedintele Barack Obama participă la parada de inaugurare pe principala stradă din Americă, ce plăteşte un tribut pionerilor ce au pavat drumul pentru primul preşedinte de culoare din istorie. 13000 de participanţi la paradă din toate cele 50 de state erau programaţi să meargă pe Pennsylvania Avenue dinpre Capitol spre Casa Albă, îmbrăcaţi în haine ale Războiului Civil sau din al Doilea Război Mondial.
La circa 15 minute de la începerea paradei, Obama şi soţia sa, Michelle, au coborât din limuzina prezidenţială pentru a saluta apoi mulţimea entuziastă în timp ce conduceau parada lungă de peste 2,5 kilometri.
Câteva momente mai târziu au sosit şi vicepreşedintele Joe Biden cu soţia sa, Jill.

Pe drum, sute de persoane, de pe acoperişuri şi balcoane, au scandat îndelung în susţinera preşedintelui. Obama a mers câteva străzi pe jos, pentru a se urca înapoi în maşină, de unde au coborât în apropierea Casei Albe, unde era amenjat standul. Aici au luat loc pentru a urmări restul paradei.
Obama a petrecut iniţial câteva momente în Casa Albă, de unde a ieşti împreună cu fiica sa Sasha, dar şi soţia cu cea de-a doua fiică - Malia. Familia s-a alăturat multor VIP în standul din faţa noii lor locuinţe. Trupe din cinci colegii cu tradiţii pentru negri şi de la primul liceu pentru afro-americani sunt printre cele 40 de trupe muzicale ce participă la paradă.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close