Antena 3 CNN Externe Obama presează republicanii pentru a evita intrarea în recesiune a SUA

Obama presează republicanii pentru a evita intrarea în recesiune a SUA

Obama presează republicanii pentru a evita intrarea în recesiune a SUA
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
12 Iul 2011   •   15:31

Preşedintele Barack Obama pune presiune pe republicani pentru un acord menit să reducă deficitului bugetar. Un eşec al negocierilor ar putea readuce Statele Unite în recesiune şi ar provoca un şoc pe pieţele financiare. În plus, statutul dolarului de principală monedă folosită la constituirea rezervelor valutare, ar putea fi în pericol. Bursa de la New York a închis în scădere abruptă, după cea mai slabă şedinţă din ultima lună.

Preşedintele Barack Obama este hotărât să nu slăbească Congresul până când nu îi va fi aprobat planul de reducere a cheltuielilor bugetare.

Obama este prins într-o dispută politică cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, liderul republican John Boehner, în legătură cu propunerea administraţiei de reducere a deficitului bugetar cu 4.000 de miliarde de dolari, în decurs de zece ani.

Problemele din zona euro accentuează sentimentul de incertitudine de pe piaţa americană, deja cutremurată săptămâna trecută de date dezamăgitoare privind numărul locurilor de muncă din economia Statelor Unite.

Analiştii spun că este posibil ca cele două părţi să negocieze un acord de anvergură mai mică, de 2.000 de miliarde de dolari.

 




×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close