Antena 3 CNN Externe Obama: Problemele economice pot fi rezolvate rapid şi ştim ce trebuie să facem pentru a le rezolva

Obama: Problemele economice pot fi rezolvate rapid şi ştim ce trebuie să facem pentru a le rezolva

Obama: Problemele economice pot fi rezolvate rapid şi ştim ce trebuie să facem pentru a le rezolva
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Aug 2011   •   22:55

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că problemele economice ale SUA pot fi rezolvate rapid, cu voinţă politică, relatează AFP.

"Indiferent ce spun unele agenţii, ţara noastrã a fost şi va fi întotdeauna o ţarã de rating AAA. [...] Vestea bunã este cã problemele economice pot fi rezolvate rapid şi ştim ce trebuie sã facem pentru a le rezolva. [...] Recurgerea la aceste reforme nu necesitã decizii radicale. Acest lucru necesitã bun simţ şi compromis", a declarat Obama.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul primei apariţii publice ale preşedintelui, de la decizia agenţiei Standard & Poor's de a reduce ratingul economiei Statelor Unite, de la AAA la AA+.

Preşedintele SUA a mai adăugat că investitorii mondiali continuã sã vadã economia SUA ca pe una dintre cele mai sigure. Totodată, Obama le-a cerut republicanilor şi democraţilor să îşi unească forţele pentru a găsi o soluţie echilibrată la deficitul ţării, care ar putea ajunge anul acesta la 1600 de miliarde de dolari.

Obama le-a cerut republicanilor să accepte creşterea impozitelor pentru americanii cei mai bogaţi, dar aceştia au refuzat categoric.




×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close