Antena 3 CNN Externe Obama promite 420 miliarde dolari pentru ştiinţă

Obama promite 420 miliarde dolari pentru ştiinţă

Obama promite 420 miliarde dolari pentru ştiinţă
Sursa foto: obama
28 Apr 2009   •   01:47

Preşedintele american,Barack Obama, a promis o nouă era a ştiinţei şi tehnologiei, declarând la Academia Naţională de Ştiinţe că doreşte de să dedice mai mulţi bani cercetării şi dezvoltării, mai ales că America a ajuns în urma altor state, după cum susţinea acesta.

?Cred că nu este în caracterul nostru, caracterul american, să urmăm, ci să conducem. Şi este vremea ca noi să conducem din nou. Şi sunt aici pentru a stabili acest scop: vom dedica peste trei procente din PIB pentru cercetare şi dezvoltare? , a anunţat Obama într-un discurs în cadrul Academiei.
Cele trei procente se ridică la 420 miliarde de dolari .
?Nu numai că vom atinge, dar vom depăşi nivelul atins la apogeul cursei spaţiale?, sublinia preşedintele american. Obama crede că cercetările de acum 50 de ani au alimentat prosperitate şi succesul naţional.
?Angajamentul pe care mi-l iau azi va alimenta succesul nostru pentru încă 50 de ani. Această muncă începe cu un angajament istoric pentru ştiinţă şi cercetare aplicată?.
El a făcut şi o listă cu dorinţe, printre care celule solare ieftine precum vopseaua, clădiri ecologice care produc toată energia pe care o consumă, software educaţional ca şi un tutore personal, dar şi ?o extindere a frontierei cunoaşterii umane despre sine şi lumea care ne înconjoară?. Liderul de la Casa Albă crede că ?ştiinţa este mai esenţială pentru prosperitatea,sănătatea, mediul nostru şi calitatea vieţii decât a fost vreodată?.
El a subliniat că doreşte să dubleze bugetul principalelor agenţii din domeniu în urmpătorul deceniu, printre care Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă, Departamentul pentru Energie sau Institutele Naţionale pentru Standarde şi Tehnologie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close