Antena 3 CNN Externe Obama promite să îi oprească pe piraţii somalezi

Obama promite să îi oprească pe piraţii somalezi

Obama promite să îi oprească pe piraţii somalezi
Sursa foto: obama discurs
14 Apr 2009   •   08:17

Preşedintele american Barack Obama spune că este hotărât să oprească pirateria din largul coastelor Somaliei. Acesta a vorbit la o zi după salvarea dramatică a unui căpitan de vas american, care a fost ţinut ostatic timp de o săptămână.

Richard Phillips a fost salvat duminică după ce membri ai unei unităţi de elită a marinei americane i-au împuşcat pe răpitori. Preşedintele SUA ordonase să se intervină dacă existau motive a se crede că viaţa lui Phillips este în pericol. Obama s-a declarat încântat de rezultate, remarcând că siguranţa căpitanului a fost principala preocupare.
?Sunt foarte mândru de eforturile depuse de armata SUA şi multe alte departamente şi agenţii ce au muncit fără oboseală pentru a rezolva situaţia?.
Obama aprecia că poporul american are de asemenea motive de mândrie pentru căpitanul care s-a oferit ostatic piraţilor pentru a-şi proteja echipajul.
El a promis încă o dată că America va face tot ce poate pentru a opri pirateria din regiune, în colaborare cu alte state.
?Va trebui să continuăm munca cu partenerii noştri pentru a preveni numeroase atacuri. Trebuie să continuăm să fim pregătiţi să îi confrunăm. Şi să ne asigurăm că cei care comit acte de piraterie vor plăti pentru crimele lor?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama pirati somalezi
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close