Antena 3 CNN Externe Obama recunoaşte că poporul american este furios şi frustrat

Obama recunoaşte că poporul american este furios şi frustrat

Obama recunoaşte că poporul american este furios şi frustrat
Sursa foto: obama
21 Ian 2010   •   03:38

Preşedintele american Barack Obama a avertizat democraţii din Congres să nu "blocheze" reforma sistemului medical, după ce formaţiunea sa politică a pierdut un loc în Senat şi că ar trebui să aştepte ca noul parlamentar republican de Massachusetts Scott Brown să depună jurământul.
Liderul american aprecia că aceeaşi ?mânie? electorală care l-a adus la putere în 2008 a fost în favoarea lui Brown, marţi, când a învins-o pe democrata Martha Coakley într-un stat care era ?de stânga? de peste patru decenii.
"Analiza mea nu numai a votului din Massachusetts, dar a stării din ţară: acelaşi lucru care l-a adus pe Scott Brown pe funcţie m-a adus şi pe mine," declara preşedintele pentru ABC News. "Oamenii sunt mânioşi, sunt frustraţi. Nu numai pentru ce s-a întâmplat în ultimul an sau doi, ci pentru ce s-a întâmplat în ultimii opt ani."
Cu victoria sa, Brown aduce al 41.lea vot republican în Senat, ceea ce înseamnă că democraţii au pierdut supermajoritatea de 60 de locuri.
Obama a cerut Senatului să aştepte învestirea lui Brown înainte de a aduce modificări la versiunea sa privind reforma sistemului sanitar.
El a mai subliniat că ?este foarte important de privit la substanţa acestui pachet pentru ca poporul american să înţeleagă că multe din temerile care există nu sunt adevărate" .
Preşedintele arăta că există elemente principale ale reformei asupra cărora republicanii şi democraţii sunt de acord, iar ei trebuie să colaboreze pentru a avea un sistem complet.

Dacă actul este aprobat de Congres înainte de investirea lui Brown, atunci Camera Reprezentanţilor va trebui să accepte schimbările pe care le doreşte Senatul. Aceasta ar elimina necesitatea unui nou vot în Senat. Obama nu a făcut presiuni asupra Camerei să accepte versiunea Senatului a reformei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close