Antena 3 CNN Externe Obama s-a întâlnit cu Erdogan la Casa Albă: "Assad trebuie să PLECE!"

Obama s-a întâlnit cu Erdogan la Casa Albă: "Assad trebuie să PLECE!"

Obama s-a întâlnit cu Erdogan la Casa Albă: "Assad trebuie să PLECE!"
17 Mai 2013   •   12:47

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi seară că Statele Unite şi Turcia vor menţine presiunile execercitate pentru înlăturarea de la conducerea Siriei a preşedintelui, dar încă nu s-a găsit "formula magică" pentru a stopa violenţa acestuia, relatează AP.

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, organizată pe peluza Grădinii Trandafirilor din curtea Casei Albe, Obama a mai spus că singura modalitate de rezolvare a crizei siriene este aceea prin care Assad să cedeze puterea unui guvern de tranziţie.

"Vom continua să intensificăm presiunile asupra regimului Assad şi vom conlucra cu Opoziţia... Suntem amândoi (n.r. Obama şi Erdogan) de acord că Assad trebuie să plece!", a adăugat preşedintele american.

La rândul său, Erdogan a spus că SUA şi Turcia au aceleaşi scopuri în ceea ce priveşte situaţia din Siria.
Niciunul dintre lideri nu a menţionat însă cum se vor descurca practic în teritoriu şi ce metode vor aplica pentru a opri războiul civil sângeros din Siria.
Erdogan a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat ce anume exact i-a cerut lui Obama.

Preşedintele de la Washington a reiterat ideea că Statele Unite nu pot acţiona pe cont propriu pentru a aduce pacea în Siria şi că au nevoie de cooperarea partenerilor internaţionali pentru atingerea acestui scop.

"Nu deţinem formula magică pentru a opri violenţa extroardinară şi situaţia dificilă din Siria", a concluzionat Obama.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close