Antena 3 Externe Obama salută "etapele pozitive" parcurse pentru depăşirea crizei din zona euro

Obama salută "etapele pozitive" parcurse pentru depăşirea crizei din zona euro

21 Feb 2012   •   22:33
Obama salută "etapele pozitive" parcurse pentru depăşirea crizei din zona euro Foto: INTACT Images/EPA

Barack Obama salută "etapele pozitive" parcurse de liderii europeni pentru contracararea crizei din zona euro, informează AFP. Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, preşedintele SUA a făcut aceste aprecieri în cursul unei conversaţii telefonice cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Europenii au luat măsuri importante pentru combaterea crizei", a declarat Jay Carney, referindu-se la noul plan economic pentru salvarea Greciei. În cursul unei conferinţe de presă, Carney a subliniat că vor fi necesare "măsuri suplimentare" în contextul actualei crize.
   
De asemenea, Carney a precizat că însuşi Obama "a salutat acordul obţinut noaptea trecută pe tema planului de salvare a Greciei", în cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german, Angela Merkel.
   
"Preşedintele şi cancelarul sunt de acord asupra faptului că pactul fiscal european, acţiunile recente ale BCE şi reformele din Spania şi Italia au constituit etape pozitive în combaterea crizei din zona euro", precizează purtătorul de cuvânt.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close