Antena 3 CNN Externe Obama salută "etapele pozitive" parcurse pentru depăşirea crizei din zona euro

Obama salută "etapele pozitive" parcurse pentru depăşirea crizei din zona euro

Obama salută "etapele pozitive" parcurse pentru depăşirea crizei din zona euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Feb 2012   •   22:33

Barack Obama salută "etapele pozitive" parcurse de liderii europeni pentru contracararea crizei din zona euro, informează AFP. Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, preşedintele SUA a făcut aceste aprecieri în cursul unei conversaţii telefonice cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Europenii au luat măsuri importante pentru combaterea crizei", a declarat Jay Carney, referindu-se la noul plan economic pentru salvarea Greciei. În cursul unei conferinţe de presă, Carney a subliniat că vor fi necesare "măsuri suplimentare" în contextul actualei crize.
   
De asemenea, Carney a precizat că însuşi Obama "a salutat acordul obţinut noaptea trecută pe tema planului de salvare a Greciei", în cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german, Angela Merkel.
   
"Preşedintele şi cancelarul sunt de acord asupra faptului că pactul fiscal european, acţiunile recente ale BCE şi reformele din Spania şi Italia au constituit etape pozitive în combaterea crizei din zona euro", precizează purtătorul de cuvânt.
   


×
Subiecte în articol: Barack Obama Angela Merkel
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close