Antena 3 CNN Externe Obama: Sancţiunile contra Iranului, "în câteva săptămâni"

Obama: Sancţiunile contra Iranului, "în câteva săptămâni"

Obama: Sancţiunile contra Iranului, "în câteva săptămâni"
Sursa foto: obama
31 Mar 2010   •   12:40

După o întâlnire cu liderul francez, preşedintele american Barack Obama a declarat că doreşte să introducă sancţiuni contra Iranului în această primăvară - şi că, ideal, regimul de sancţiuni ONU va fi implementat "în câteva săptămâni."
"Avem deja unanimitatea în comunitatea internaţională?Încă nu. Iar aceasta este ceva la care trebuie să lucrăm", recunoştea preşedintele.
El a punctat însă că situaţia este mai bună decât acum un an, când Casa Albă a început să comunice cu Iran, în ceea ce Obama a descris ca fiind o abordare diplomatică "foarte clară".
Liderul american arăta că unele state sunt reticente la sancţiuni deoarece Iran este ţară producătoare de petrol, iar pentru acestea, "interesele lor comerciale sunt mai importante pentru ele decât aceste interese geopolitice pe termen lung."
Oricum, a subliniat că SUA sunt hotărâte să sancţioneze Iranul dacă nu îşi schimbă cursul.
"Consecinţele pe termen lung ale unui Iran înarmat nuclear sunt inacceptabile," arăta acesta, pentru a arăta că o cursă a înarmărilor nucleare în Orientul Mijlociu ar putea avea consecinţe negative grave.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close